Consumer Driven Contract Testing op de VXPerience van VX Company

Afgelopen maandag heeft Sourcelabs een sessie verzorgd over consumer driven contract testing voor VXCompany, tijdens hun periodieke interne conferentie VXPerience. Tijdens deze sessie is Stephan dieper ingegaan op de toegevoegde waarde van consumer driven contract testing in een microservice architectuur, gevolgd door een diepgravende demo waarin een implementatie van een Spring Boot applicatie met Spring Cloud Contract werd getoond aan het geboeide publiek.

De demo toonde hoe contract testing de contracten en interacties tussen microservices kan formaliseren en bewaken, maar dat er ook meer toepassingen denkbaar zijn. Zo zijn de stubs te gebruiken voor het testen van front-end code zonder dat de service waar men afhankelijk van is beschikbaar is — terwijl er toch zekerheid is dat de geverifieerde contracten data leveren die overeenkomt met hoe de service zich zal gedragen in productie.

Dank aan iedereen die is gekomen, en in het bijzonder VX Company voor de uitnodiging. Wij komen graag nog een keer terug!

De source code van de demo is hier te vinden: https://github.com/sourcelabs-nl/spring-cloud-contract-demo

Did you enjoy this content? We have got more on the way! Sign up here for regular updates!