Consumer Driven Contract Testing bij bol.com

Donderdag 7 juli was de tweede bol.com IT conferentie, de Spaces Summit. Dit event wordt georganiseerd door engineers voor engineers. Er was dit jaar ruimte voor 49 sprekers en 300 gasten.

De conferentie vond plaats in theater DE KOM te Nieuwegein. Stephan Oudmaijer, van Sourcelabs, mocht samen met een bol.com collega zijn ervaringen delen over het toepassen van Consumer Driven Contracts met Spring Cloud Contract bij bol.com. Deze aanpak wordt toegepast voor het ontwerpen en ontwikkelen van Microservices.

Hierbij wordt doormiddel van geformaliseerde afspraken (contracten) de interactie tussen systemen vastgelegd en gevalideerd. Dit dient tevens als solide basis voor het valideren en testen van Microservices.

Naast de technische complexiteit is het ook een organisatorische uitdaging om deze aanpak correct geadopteerd te krijgen. Bij Sourcelabs hebben we inmiddels veel ervaring opgedaan met het testen van Microservices op basis van Contract Testing.

Wil je meer weten hierover? Laat het ons dat weten!

Did you enjoy this content? We have got more on the way! Sign up here for regular updates!