Kotlin meetup in samenwerking met Schiphol Developers Group

15 maart jongstleden heeft Sourcelabs samen met KLM een event gehost met Kotlin als primaire onderwerp. KLM leverde een korte introductie van Kotlin, gevolgd door een korte live-coding demo om het potentieel van deze taal voor het voetlicht te brengen.

Na deze introductie volgde een aantal parallelsessies waarin de taal in de hoofdrol stond, maar belicht vanuit verschillende invalshoeken. Kotlin met een Java backend, Kotlin voor Android en Kotlin voor Javascript development waren de onderwerpen.

Sourcelabs was aanwezig met onze workshop waarin wij een bestaande Java Spring Boot applicatie in 5 stappen converteren naar applicatie die volledig in Kotlin in geschreven. In de workshop wordt aandacht besteed aan het structureren van de code, de samenwerking tussen Kotlin en Java en hoe ontwikkelaars het meeste kunnen halen uit de transitie naar Kotlin en de features die Kotlin te bieden heeft.

De introductievideo met live coding is aan deze post toegevoegd. Wij hosten deze Boutique Workshop geregeld voor onze klanten. Als je deze workshop zelf een keer zou willen meemaken, neem dan zeker contact met ons op! Wij maken dit graag mogelijk.

Did you enjoy this content? We have got more on the way! Sign up here for regular updates!