Multi-paradigm programming meetup

Team Sourcelabs, vertegenwoordigd door Stephan Oudmaijer en Jarno Walgemoed, verzorgden in samenwerking met Spilberg in het IT development café een tweetal presentaties over respectievelijk GraphQL en Kotlin.

De kick-off was een presentatie over Kotlin, bestaande uit een korte inleiding, gevolgd door een live coding sessie waarin door Jarno de meest aansprekende features van Kotlin werden getoond. Stephan nam vervolgens het stokje over met een diepgravende sessie over GraphQL waarin de details van een op Kotlin gebaseerde implementatie hiervan werden gedeeld met het publiek.

Uiteraard was er nog ruimte voor interactie met het publiek, waar nog even de diepte werd opgezocht met wat discussie. Al met al een zeer geslaagde avond, een goede opmaat voor de volgende sessie die nu in de planning staat, begin december op locatie bij Bol.com. Daar zal een sessie worden gehouden die bestaat uit een mix van live-coding en workshop waar nóg dieper kan worden ingegaan op de features die Kotlin kan bieden aan Java developers die een overstap overwegen.

View the original details on the meetup here: Meetup.com – Spilberg IT Development Café.

 

For anyone who attended or just wants to know what all of this was about, here are the links to the Github repositories containing the slides and example code.

Kotlin presentation and code | GraphQL presentation and code

Did you enjoy this content? We have got more on the way! Sign up here for regular updates!