Werken bij Sourcelabs

wij houden van bruikbare technologie

Je kent het vast wel, vacatures in de vorm van opsommingen van eisen en wensen waar jij als sollicitant aan zou moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een functie. Wij willen dat graag omdraaien; wij vertellen jóu wie wij zijn en wat wij kunnen en horen natuurlijk graag of je op basis daarvan het team van Sourcelabs wil komen versterken.

TL;DR

Ben jij een gepassioneerde software engineer en zoek jij een modern bedrijf om voor te werken? Leuke collega’s om mee te sparren, uitdagende werkzaamheden, uiteenlopende klanten, uitstekende beloning, bonusregeling, mobiliteitsvoorzieningen en vrije hardwarekeuze? Vaste maandelijkse meetups met het hele team? Een plek om met de nieuwste technologie te experimenteren? Neem dan zeker contact met ons op!

ONS TEAM

Wij zien onszelf als echte teamspelers; wij kunnen zelfstandig werken maar functioneren ook goed in een team. Wij zijn pragmatisch, zijn goed in het vertalen van concepten naar oplossingen en plaatsen de belangen van de klant boven onze eigen belangen of principes. Wij vinden het belangrijk om sociaal sterk te zijn; ons doel is te integreren bij de klant en een goede verstandhouding te ontwikkelen met al onze collega’s.

 

Ook belangrijk is flexibel zijn, buiten de gebaande paden durven treden en als het nodig is ook dat extra beetje inzet tonen om een goed resultaat neer te zetten.

 

Geen vakgebied verandert sneller dan de IT. Nieuwsgierigheid en leergierigheid zijn eigenschappen die bij ons passen, zo blijven wij bij en relevant voor onze klanten. Wij maken ons graag nieuwe technologieën eigen, delen graag kennis en proberen deze opgedane kennis toe te passen in de dagelijkse praktijk – mits er echt waarde mee te behalen valt!

 

Wij zijn betrokken bij de dagelijkse gang van zaken bij onze klanten, maar ook zeker bij de activiteiten van onze directe collega’s. We doen actief mee aan de interne en externe Sourcelabs meetups en vinden het ook belangrijk om frequent met het hele Sourcelabs team bij elkaar te komen.

 

Spreken en schrijven doen wij allen in het Nederlands en Engels, dit is gezien ons werk- en vakgebied een absolute vereiste. Daarnaast zijn wij HBO en/of WO gediplomeerd en zijn wij in bezit van ons Oracle Certified Programmer certificaat.

 

ONZE AANPAK

Wij werken onder andere met Agile Software Development methodieken als Scrum en Lean Software Development methodieken als Kanban. Welke aanpak de klant ook omarmt, wij bewegen graag mee. Tegelijkertijd zijn wij ook in staat om kritisch te kijken naar de effectiviteit van de gekozen methodiek en denken continu mee in hoe we deze processen kunnen optimaliseren.

 

Wij functioneren het best in multidisciplinaire teams. Iedereen heeft een specialisme, maar is ook goed in staat om een bijdrage te leveren aan taken die hierbuiten vallen.

 

Een grote diversiteit is van onschatbare waarde voor ieder team. Hoe meer unieke invalshoeken, hoe beter. Wij proberen ook vanuit dit team meerwaarde te creëren voor klanten. Wij denken graag met het hele team mee, ook al zijn wij niet allemaal actief bij de klant op locatie. Samen sta je sterker!

 

Om ons werk goed te kunnen uitvoeren voor de klant of om thuis te kunnen experimenteren met de nieuwste technologie, hebben we hardware naar keuze en verzorgen we de licenties van de tools die we nodig hebben. Goede vakmensen hebben goed gereedschap nodig, nietwaar?

 

Overigens verwachten we allerminst dat iedereen elke avond aan het werk is, dat doen wij zelf ook niet. Wij begrijpen het volkomen dat mensen ook graag aandacht aan hun privéleven besteden. We werken immers om het buiten kantoortijd ook goed te kunnen hebben! Soms zitten we enthousiast te programmeren, soms zetten we onze laptop en telefoon gewoon uit. De boog kan niet altijd gespannen zijn!

ONZE KENNIS

Techniek is een middel om ons doel te bereiken: een tevreden klant. Wij schrijven onze code meestal in Java, Kotlin of Scala. Dat is ons specialisme, wij richten ons primair op het Java ecosysteem.

 

Bij het bouwen van applicaties geven wij de voorkeur aan open source software. Software die in de markt gebruikt en onderhouden wordt door een grote community waar wij zelf graag deel vanuit maken. Zo werken wij veel met het Spring Framework en alle verschillende modules die tot dit framework behoren, al dan niet op basis van Spring Boot als basis van onze applicaties. Ook weten wij onze weg te vinden in JEE (Jakarta EE) en zijn voorgangers om klanten een optimale ervaring te bieden.

 

Software engineering richt zich niet slechts op het schrijven van code alleen; het gaat verder dan dat. Gedegen kennis van versiecontrolesystemen zoals Git en Subversion is daarom van groot belang. We weten ook alles van Maven en Gradle om onze software op een betrouwbare manier in verschillende omgevingen te kunnen bouwen.

 

Opleveren van onze software doen we door gebruik te maken van methodieken als continuous integration en continuous deployment zodat wij snel en efficiënt naar productie kunnen. Daarbij maken we dankbaar gebruik van open source producten zoals Jenkins, Gitlab CI of Concourse.io, om er maar een paar te noemen – aangevuld met tooling en plugins.

 

Applicaties hebben uiteraard ook data. Daar kunnen wij wel mee uit de voeten, of het nou relationele databases Oracle, MySql of PostgreSQL betreft, of NoSQL databases zoals MongoDB, Cassandra en CouchDB.

 

Javascript, zit ook in ons arsenaal, zeker wanneer het gaat over webdevelopment. Frameworks als Angular, Reactjs en Vue.js zijn allemaal al eens gebruikt in onze projecten. Uiteraard in combinatie met HTML en CSS.

 

Dit is zeker geen uitputtende lijst, wat te denken van implementaties met gebruik van GraphQL, Hibernate, Netflix OSS, Docker… We kunnen nog wel even doorgaan.

 
 

ONZE KWALITEIT

Wij doen er alles aan om de kwaliteit van onze applicaties zo hoog mogelijk te houden. Als wij onze applicaties niet goed ontwerpen, bouwen en testen is dat vragen om problemen. Daarom zorgen wij ervoor dat wij bijblijven bij de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

 

Het bouwen van een goede applicatie begint bij een goed ontwerp. Dit betekent uiteraard niet dat wij alles tot in detail uitwerken; dat zou niet stroken met onze agile mindset. Hierbij wordt een idee uitgewerkt, gebouwd en geëvalueerd, waarna er een besluit genomen kan worden om er al dan niet verder mee te gaan. Wij kennen onze design patterns en halen hier inspiratie uit voor het realiseren van passende oplossingen.

 

Bij het ontwikkelen maken we gebruik van diverse ontwikkelparadigma’s, zoals object oriented, functional en reactive programming. Daarbij gebruiken wij uiteraard de talen en tools die daar goed bij aansluiten zoals RxJava, Reactor en Vavr.

 

Om de kwaliteit van de applicaties zowel technisch als functioneel te kunnen waarborgen testen wij onze software uitvoerig. Daarbij proberen wij zoveel mogelijk zaken te testen middels testautomatisering. Daarbij bouwen we tests die zich richten op diverse details in de applicatie, zoals unittests, applicatietests, integratietests, performacetests en contracttests. Daarbij gebruiken we uiteraard mocks en stubs om ervoor te zorgen dat onze tests in isolatie kunnen draaien.

 

Aanvullend hierop maken wij gebruik van statische code analyse tools als SonarQube. Deze tools stellen ons in staat om de juiste analyses te kunnen maken. De bevindingen uit Findbugs, PMD voorzien ons van de feedback die wij nodig hebben om onze applicaties nog beter te maken.

 

Het in productie brengen van onze applicaties is niet waar het ophoudt, wij nemen daarna ook zeker nog onze verantwoordelijkheid en monitoren onze applicaties nauwkeurig. We werken onder andere met applicatie monitoring tools als NewRelic of Grafana. Zo kunnen wij het detecteren als er problemen zijn en of de performance aan de verwachtingen voldoet.

 

We gebruiken cloud diensten van Google, Amazon of Pivotal Cloud Foundry om onze betrouwbaarheid te vergroten en zodat wij dynamisch kunnen schalen wanneer dat noodzakelijk mocht zijn.

Neem contact op!

Je hebt gelezen waar wij voor staan, wat wij belangrijk vinden in ons vakgebied. Dit is echter maar een greep uit de zaken waar wij ons mee bezig houden. We vertellen je graag meer, of dat nu is onder het genot van een lunch, een kop koffie of thee of via appear.in; wij staan overal voor open. Ochtend, middag of avond – wij faciliteren wat voor jou het beste werkt.

We horen graag van je.

Bel of mail ons met de gegevens op onze contactpagina, benader ons op Linkedin, bel, of stuur ons een berichtje via Whatsapp.