Sourcelabs

Voor developers, door developers

Vanaf het moment dat wij (Jarno en Stephan) begonnen aan onze professionele carrière in de software ontwikkeling zijn wij werkzaam geweest voor (grote) detacheringsbedrijven en hebben wij projecten uitgevoerd voor de klanten van deze bedrijven. Ondanks dat de detachering veel ruimte biedt om nieuwe mensen, processen, technologie en bedrijven te leren kennen, voelden wij ons veelal niet meer dan een nummer bij onze werkgevers. Vaak schortte het ook aan contact met directe collega’s en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Door de jaren heen bekroop ons toch het gevoel dat dit niet zo hoeft te zijn, dat er toch een andere aanpak mogelijk moet zijn die naast de fantastische opdrachten toch voldoende binding en ruimte voor ontwikkeling biedt aan ons en onze collega’s.

Fast-forward naar 2017, het jaar waarin wij (grijs en kaal geworden) besloten om na veel dromen eindelijk écht te starten met de oprichting van onze eigen club, Sourcelabs. Onze slogan: voor developers, door developers – een bedrijf waarin zoveel mogelijk mensen affiniteit hebben met het vak van software engineering. Voor ons wordt het zo nog leuker om kennis te delen en kunnen wij als werkgever eindelijk die persoonlijke aandacht bieden die wij als werknemer zo gemist hebben bij de bedrijven waar wij werkzaam waren. Het gaat immers niet alleen om de techniek en de klant, wanneer ons team de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen en veel te sparren met hun collega’s dan profiteert iedereen hiervan.

Onze voornaamste focus is plezier. Ons team moet plezier houden in het werk, plezier kunnen hebben met hun collega’s en met ons. Daarnaast besteden we buitengewoon veel aandacht aan kennisverbreding en ontwikkeling. Wij zijn professioneel naar onze klanten toe, maar vinden persoonlijk contact en humor minstens net zo belangrijk.

Onze maandelijkse meetups zijn hier misschien wel het beste voorbeeld van: een dag waarin wij ons verdiepen in zaken die relevant zijn in ons vakgebied (technologie, methodieken, processen). Ook zijn een potje Fifa, racen op de playseat of andere activiteiten geen uitzondering op deze dagen – er moet immers ruimte zijn voor ontspanning. Deze dagen sluiten wij altijd af met een bezoek aan een goed restaurant, want ook voor de inwendige mens moet goed worden gezorgd.

Ben jij een developer die zich kan vinden in deze aanpak? Mis jij soms ook het persoonlijke contact met je collega’s? Ga jij ook graag met je collega’s iets leuks doen wat niets met werk te maken heeft? Indien ja, dan moeten we zeker een keer hierover praten. Wij horen graag van je!